14 de juliol 2016

ACTIVITAT EXTRA: DESCOMPOSICIÓ FACTORIAL


          1.- Fes la descomposició factorial dels cent primers nombres naturals (1 fins al 100) fent servir una taula o graella indicant nombre i producte dels seus factors primers
 1=1
 2=2
 3=3
    4=2·2
 5=5
    6=2·3
7=
        8=2·2·2
     :
     :
     :
            2.- Observa en el gràfic següent,  la descomposició factorial dels cent primers nombres naturals (1 fins al 100). Observa com cada nombre primer està representat per un color i la quantitat de nombres primers diferents dins cada descomposició factorial està representada per les parts en que es divideix un cercle. 



            
          3.- Fes el mateix gràfic però fent servir QUADRATS per fer les parts. Utilitza els colors que t'agradin més. I ajuda't amb el garbell d'Eratòstenes per veure quins nombre són primers per saber quants colors necessitaràs i quins són composts per fer la seva descomposició factorial i saber quantes parts iguals has de fer del quadrat. 

          4.- Fes el mateix gràfic però fent servir RECTANGLES per fer les parts. Utilitza els colors que t'agradin més. I ajuda't amb el garbell d'Eratòstenes per veure quins nombres són primers per saber quants colors necessitaràs i quins són composts per fer la seva descomposició factorial i saber quantes parts iguals has de fer del rectangle.